Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » Community » Newbie corner » link error
link error [message #48114] Fri, 19 May 2017 16:56 Go to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
A link error is causing problems on a new computer.
In a previous thread I questioned my installation but apparently that is not the problem.
After installing several earlier and then 11066, 11080 and 11101 basically the same link error. Copying several working directories from another computer trying to run from the external hd or even copying to the new coputers hd gives the same link error. I am attaching a very simple app from the MyApps directory that is in the upp dir.
I am also attaching a file of the complete error print out.
All of my apps are giving basically the same link error.

[Updated on: Fri, 19 May 2017 17:19]

Report message to a moderator

Re: link error [message #48115 is a reply to message #48114] Fri, 19 May 2017 17:10 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
the other file, restriction to just one file for a post?

The only difference in the two cumputers is the one that can run OK has a MS vc on it but with the upp mngw tool chain I don't think the MS vc is necessary. The examples in the upp download runs fine.
Any suggestions would be appreciated.
Neil
  • Attachment: Gui01.7z
    (Size: 0.66KB, Downloaded 14 times)

[Updated on: Fri, 19 May 2017 17:12]

Report message to a moderator

Re: link error [message #48116 is a reply to message #48115] Sat, 20 May 2017 01:00 Go to previous messageGo to next message
omari is currently offline  omari
Messages: 162
Registered: March 2010
Experienced Member
Hi,

check the OUTPUT value in "MyApps.var"

open it with a text editor and check that has the same value as in "uppsrc.var".

after modification, you must Rebuild All.


regards
omari.
Re: link error [message #48117 is a reply to message #48116] Sat, 20 May 2017 18:14 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran

Thanks Omari for the suggestion
The OUTPUT values or 'dir' are the same

MyApps.var
UPP = " C:\\upp-mingw-11101\\upp/MyApps;C:\\upp-mingw-11101\\upp/upp src ";
OUTPUT = "C:\\upp-mingw-11101\\upp\\out";

uppsrc.var
UPP = "C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc";
OUTPUT = "C:\\upp-mingw-11101\\upp\\out";

Neil

[Updated on: Sat, 20 May 2017 18:23]

Report message to a moderator

Re: link error [message #48119 is a reply to message #48117] Sat, 20 May 2017 20:12 Go to previous messageGo to next message
omari is currently offline  omari
Messages: 162
Registered: March 2010
Experienced Member
Quote:

MyApps.var
UPP = " C:\\upp-mingw-11101\\upp/MyApps;C:\\upp-mingw-11101\\upp/upp src ";
OUTPUT = "C:\\upp-mingw-11101\\upp\\out";


the line UPP = shall be:
UPP = "C:\\upp-mingw-11101\\upp/MyApps;C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc";

(without spaces).


regards
omari.
Re: link error [message #48120 is a reply to message #48114] Sun, 21 May 2017 19:34 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
Hi Omari

In notepad and notepad++ I did not see spaces.
I downloaded HxD which I am not used to and there I could see '20' in several places.

I just copied your line and pasted in my .var file
after buildall I still get the link error.
Neil
  • Attachment: MyApps.var
    (Size: 0.11KB, Downloaded 14 times)
Re: link error [message #48121 is a reply to message #48114] Sun, 21 May 2017 21:38 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
after tinkering I was able to distinguish where the spaces were. I deleted those 'spaces' in both lines.
rebuildall and tried to exicute GUI01
still the link error
If it was something as simple as spaces wouldn't that be corrected in the next build of upp?
  • Attachment: MyApps.var
    (Size: 0.11KB, Downloaded 12 times)
Re: link error [message #48122 is a reply to message #48121] Sun, 21 May 2017 21:55 Go to previous messageGo to next message
Klugier is currently offline  Klugier
Messages: 471
Registered: September 2012
Location: Poland, Kraków
Senior Member
Hello,

Can you confirmed that your uppsrc directory (C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc) contains upp sources files. To check that go inside package directory for example Core, CtrlCore or CtrlLib.

The package directory for your installation:
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/Core
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/CtrlCore
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/CtrlLib

If you want to make sure that this dirs are valid replace it from the archive. I think something is wrong here, because as I remembered in one of your screen-shots there is a lack of files in CtrlCore.

I know it seems noobish, but we want to be sure that upp files are there.

Sincerely,
Klugier


Ultimate++ - one framework to rule them all.
Re: link error [message #48124 is a reply to message #48122] Sun, 21 May 2017 23:21 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
Hi Klugier
I made sure CtrlCore was listed


the dir has
The package directory for your installation:
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/Core
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/CtrlCore
C:\\upp-mingw-11101\\upp/uppsrc/CtrlLib

I could not get the full dir in the screenshot

upp110200, 11040,11066,11080 seems to have them also.

Thanks for the help.
Neil
Re: link error [message #48133 is a reply to message #48114] Tue, 23 May 2017 05:22 Go to previous messageGo to next message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
As I mentioned in a previous post a computer that runs OK does have a MS vs installed.
For a upp install to be truly 'portable' it should not require a MS vs to be installed.
I downloaded GeoViewer which has:

"Software Requirements
GeoViewer requires the following software to run:

Microsoft .NET Framework 4.5
Microsoft DirectX 9
Visual Studio C++ 2013 Redistributable

If this software is not installed on your machine, the GeoViewer installer downloads and installs the software for you."
I will not install GeoViewer now as I would like to help resolve the 'link' error for computers that do not have a MS vs install. If this could be the problem. With the mingw tool chain it seems like the MS vs would not be necessary. Just guessing on that.

Re: link error SOLVED (sort of) [message #48148 is a reply to message #48114] Sat, 27 May 2017 00:48 Go to previous message
nlneilson is currently offline  nlneilson
Messages: 644
Registered: January 2010
Location: U.S. California. Mojave &...
Veteran
For each version of upp I downloaded the clock example worked in the examples directory but each of the apps in MyApps gave the link error. The GUI01 which I posted earlier I put in the examples directory and it ran fine without the link error. I put my main app in the examples directory and it ran OK.
There must have been something or something missing in the MyApps directory that was causing the link error.

Neil

[Updated on: Sat, 27 May 2017 00:51]

Report message to a moderator

Previous Topic: Reading encrypted PDF files
Next Topic: Console app, where are the args?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 20 12:48:41 CEST 2017

Total time taken to generate the page: 0.00866 seconds