Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » Extra libraries, Code snippets, applications etc. » OS Problems etc., Win32, POSIX, MacOS, FreeBSD, X11 etc » TheIDE on FreeBSD -- Cannot link with pthread in debug mode
TheIDE on FreeBSD -- Cannot link with pthread in debug mode [message #5477] Mon, 25 September 2006 23:56 Go to next message
rycamor is currently offline  rycamor
Messages: 2
Registered: September 2006
Location: Florida, USA
Junior Member
TheIDE runs fine in FreeBSD 6.1, but when I try to build the example apps in debug mode, they all end with

Linking...
/home/rick/upp/out/Core/GCC32.Debug.Gui/$blitz.o(.text+0x193): In function `Thread::Detach()':
: undefined reference to `pthread_detach'
/home/rick/upp/out/Core/GCC32.Debug.Gui/$blitz.o(.text+0x34e): In function `Thread::Wait(int)':
: undefined reference to `pthread_join'


When I build in 'release' (optimal) mode, they compile and link fine. Here is a diff I ran on the Makefiles in debug and release mode:

< Macro =  -DflagGUI -DflagGCC -DflagDEBUG -DflagBLITZ -DflagFREEBSD
< CC = c++ -c -D_DEBUG -O0
---
> Macro =  -DflagGUI -DflagGCC -DflagBLITZ -DflagFREEBSD
> CC = c++ -c -O2
12c12
< OutDir_AddressBook = $(UPPOUT)AddressBook/GCC32-Blitz-Debug-Freebsd-Gcc-Gui-Main/
---
> OutDir_AddressBook = $(UPPOUT)AddressBook/GCC32-Blitz-Freebsd-Gcc-Gui-Main/
14c14

...snip lots of similar output...

<       c++ -static -o $(OutFile) -ggdb $(LIBPATH) -Wl,-O,2 $(LINKOPTIONS) \
---
>       c++ -static -o $(OutFile) -Wl,-s $(LIBPATH) -Wl,-O,2 $(LINKOPTIONS) \


All other settings in "Output mode" are default. Could the difference be in "-s $(LIBPATH)"? I'm not too sure what -s means.

(Thanks for U++/TheIDE, BTW. It looks like a very nice toolkit so far)
Re: TheIDE on FreeBSD -- Cannot link with pthread in debug mode [message #5568 is a reply to message #5477] Tue, 03 October 2006 23:37 Go to previous messageGo to next message
masu is currently offline  masu
Messages: 378
Registered: February 2006
Senior Member
Hi,
I am sorry, I am answering that late, but I was on vacation Very Happy.
We had that problem before, you simply need to add library pthread for FreeBSD in the Core package (I assume you are compiling inside TheIDE).
You can have a look at this thread:
http://www.arilect.com/upp/forum/index.php?t=msg&goto=37 92&#msg_3792.
I somehow missed to commit it, sorry Rolling Eyes.

Matthias
Re: TheIDE on FreeBSD -- Cannot link with pthread in debug mode [message #5569 is a reply to message #5477] Wed, 04 October 2006 01:43 Go to previous message
rycamor is currently offline  rycamor
Messages: 2
Registered: September 2006
Location: Florida, USA
Junior Member
Thanks, that fixed it.

Having fun with UPP... Smile
Previous Topic: Rare behavior in Windows
Next Topic: TopMost problem (610-dev1) in kubuntu 5.10
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Mar 01 17:31:28 CET 2021

Total time taken to generate the page: 0.01893 seconds