Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » Extra libraries, Code snippets, applications etc. » OS Problems etc., Win32, POSIX, MacOS, FreeBSD, X11 etc » Mac OS X + 2007.1rc5
Mac OS X + 2007.1rc5 [message #8897] Thu, 05 April 2007 22:42 Go to next message
kcabobert is currently offline  kcabobert
Messages: 51
Registered: January 2007
Location: USA
Member
I am having some fun issues getting the newer UPP's to compile. 2007.1beta2 works fine for me.

When I try to compile my application using 2007.1rc5 I get:

Linking...
/usr/bin/ld: Undefined symbols:
Upp::DropChoice::DataSelect(Upp::Ctrl&, Upp::DropChoice&, Upp::String const&)
Upp::DropChoice::Add(Upp::Value const&)
Upp::DropChoice::DoKey(unsigned int)
Upp::DropChoice::Serialize(Upp::Stream&)
Upp::DropChoice::DropChoice()
Upp::ColorButton::ColorButton()
Upp::ColorButton::~ColorButton()
Upp::ColorPusher::ColorPusher()
Upp::ColorPusher::~ColorPusher()
Upp::LNGCtrl::LNGCtrl()
Upp::LNGCtrl::~LNGCtrl()
Upp::DropChoice::AddHistory(Upp::Value const&, int)
collect2: ld returned 1 exit status

There were errors. (0:01.42)


I poked around a bit... but it is not immediately clear to me where the problem is coming from. I know it is something really silly that I am missing.

Thanks for your thoughts.

Robert
Re: Mac OS X + 2007.1rc5 [message #8909 is a reply to message #8897] Sat, 07 April 2007 02:59 Go to previous messageGo to next message
lundman is currently offline  lundman
Messages: 175
Registered: March 2006
Location: Tokyo
Experienced Member

Not immediately clear to me why that is, it compile fine here. However that LNGCtrl::LNGCtrl one I have seen before. I thought it was when I tried to compile as Static, instead of Shared Objects.
Re: Mac OS X + 2007.1rc5 [message #8910 is a reply to message #8897] Sat, 07 April 2007 04:33 Go to previous messageGo to next message
kcabobert is currently offline  kcabobert
Messages: 51
Registered: January 2007
Location: USA
Member
I have finally found the cause of the problem. It has to do with the RichEdit control. The offending code is from one of the first modules I wrote using UPP.... Simply defining the RichEdit control cause the link errors.

Hopefully I can find a quick solution as it is a critical module.
Re: Mac OS X + 2007.1rc5 [message #8911 is a reply to message #8897] Sat, 07 April 2007 04:36 Go to previous messageGo to next message
kcabobert is currently offline  kcabobert
Messages: 51
Registered: January 2007
Location: USA
Member
I was getting the error both with shared and static compiles. That was my first stream of investigation as I had hit a static/shared issue in a previous release which manifest itself in a similar way.
Re: Mac OS X + 2007.1rc5 [message #9614 is a reply to message #8911] Mon, 21 May 2007 16:36 Go to previous message
kcabobert is currently offline  kcabobert
Messages: 51
Registered: January 2007
Location: USA
Member
I made some headway on this issue. It seems tied to BLITZ being checked or not.

For whatever reason when I have BLITZ unchecked I get the afore mentioned link errors.

Thoughts?
Previous Topic: Usage from within MFC Extension DLLs
Next Topic: Font bug in X11
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 22 21:27:26 CET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01442 seconds