Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » U++ TheIDE » U++ TheIDE: Icon designer » PNG import bug
PNG import bug [message #26649] Tue, 18 May 2010 07:07 Go to next message
Mindtraveller is currently offline  Mindtraveller
Messages: 917
Registered: August 2007
Location: Russia, Moscow rgn.
Experienced Contributor

When importing PNG from file created by i.e. Photoshop, initially it is displayed correctly in the TheIDE image editor. But an attempt to embed this icon as app icon / tray icon displays it incorrectly: opaque pixels are displayed ok, while there's problem semi-transparent ones. This effect is also displayed when you just imported non-opaque image and click "Alpha" tool button. I placed original and spoiled images together to demonstrate:

index.php?t=getfile&id=2544&private=0

I assume it is somehow connected with premultiplied format U++ uses by default.
  • Attachment: impbug.png
    (Size: 4.99KB, Downloaded 852 times)

[Updated on: Tue, 18 May 2010 07:08]

Report message to a moderator

Re: PNG import bug [message #26739 is a reply to message #26649] Mon, 24 May 2010 17:20 Go to previous message
Mindtraveller is currently offline  Mindtraveller
Messages: 917
Registered: August 2007
Location: Russia, Moscow rgn.
Experienced Contributor

::up::
bug is still there. Or am I doing something wrong and it's not a bug?
Previous Topic: iml file contents erased after compiling errors
Next Topic: Who has icons? Also, OsX icon issues
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Jul 01 09:36:18 CEST 2022

Total time taken to generate the page: 0.02129 seconds