Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » U++ TheIDE » U++ TheIDE: Installation, Compiling and Running of theide » Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015
Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45380] Tue, 03 November 2015 03:11 Go to next message
Lance is currently offline  Lance
Messages: 347
Registered: March 2007
Senior Member
I successfully setup theide (automatically) on 64bit windows 8.1 after I installed vs2015 community and Windows 10 SDK.

But theide wouldn't create the MSC15 build method for me after same things have been done on 32bit windows 7.

Folders in C:\Program Files\Windows Kits are
8.0
10

What did I miss?

Thanks,

Lance
Re: Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45390 is a reply to message #45380] Wed, 04 November 2015 08:11 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 12105
Registered: November 2005
Ultimate Member
Frankly, never tested with Win7 32-bit... So it is good that you do...

Would it be possible to run dir /s on C:\Program Files\Windows Kits and c:/program files/microsoft visual studio 14.0/vc/bin and send the result (as file, zipped) here?

Mirek
Re: Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45392 is a reply to message #45390] Fri, 06 November 2015 22:15 Go to previous messageGo to next message
Lance is currently offline  Lance
Messages: 347
Registered: March 2007
Senior Member
Sorry, Mirek. I run win7 32bit in a virtual machine. It's been accidently corrupted. It will take some time to restore. I'll let you know when I have the requested content ready. Thanks!
Re: Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45397 is a reply to message #45380] Sun, 08 November 2015 01:18 Go to previous messageGo to next message
Slade is currently offline  Slade
Messages: 8
Registered: February 2013
Promising Member
If it helps this is directory structure on my Win 7 computer.

Slade
  • Attachment: VS.7z
    (Size: 39.16KB, Downloaded 78 times)
Re: Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45400 is a reply to message #45397] Sun, 08 November 2015 23:10 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 12105
Registered: November 2005
Ultimate Member
Well, I have checked with genuine Win7 32-bits and everything seems OK. My first thought is that you did not have VC++ installed properly.

I have made screenshot of VS options required for U++.

index.php?t=getfile&id=4864&private=0
Re: Failed to auto setup build method in 32bit Win 7 with VC2015 [message #45418 is a reply to message #45380] Tue, 10 November 2015 03:14 Go to previous message
Slade is currently offline  Slade
Messages: 8
Registered: February 2013
Promising Member
You are correct. Unlike previous version VS 2015 minimal install give only gives you some web development tools. Once I selected the same options you have, it worked fine.

Thank you
Previous Topic: Updating sources more difficult than necessary
Next Topic: TheIde editor getting sluggish
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 20 13:50:00 CET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01299 seconds