Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » Community » Newbie corner » Help & Topics (in tab) (Can't find CtrlLib in Help & Topics (in tab)!)
Help & Topics (in tab) [message #51277] Thu, 28 February 2019 12:57 Go to next message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
Hi,

Though I'm learning and using UPP for about an year, this is my first message to this forum. Before stating the issue, I take this opportunity to thank all contributors for making it such a great tool.

Now the issue being faced:
I have created few custom assemblies (other than the default MyApps) for keeping packages being developed. All my packages are based on CtrlLib. Now, when I keep a package in any custom assembly, In the 'Help & Topics' available as UPP tab, CtrlLib is missing from the used packages. However this issue is not there for packages in MyApps assembly. This is true even for new packages created in those assemblies. The images shows 2 such new packages: in MyApps on the left and in custom assembly on the right.

index.php?t=getfile&id=5773&private=0

If anyone knows any workaround to solve this, please advise.

Thanks and regards,
Pradip
  • Attachment: Capture.PNG
    (Size: 70.37KB, Downloaded 111 times)
Re: Help & Topics (in tab) [message #51289 is a reply to message #51277] Sat, 02 March 2019 19:23 Go to previous messageGo to next message
Klugier is currently offline  Klugier
Messages: 636
Registered: September 2012
Location: Poland, Kraków
Contributor
Hello,

It seems that it is TheIDE bug that doesn't look for package dependency and display only the package that was originally included. I create redmine ticket for that issue.https://www.ultimatepp.org/redmine/issues/1937.

This task is has not big priority for us. So, if you want to fix that issue you can do it by compiling TheIDE by your own and change their code. It is not too hard - just open ide package from uppsrc and compile as regular project.The good place for start searching for the problem is Help.cpp file from theide package.

Sincerely and thanks for reporting problem,
Klugier


Ultimate++ - one framework to rule them all.
Re: Help & Topics (in tab) [message #51292 is a reply to message #51277] Sun, 03 March 2019 22:29 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 12098
Registered: November 2005
Ultimate Member
Weird. Is this 'normal' CtrlLib?

Would it be possible to post here test.upp (from test folder) and .var files (from theide folder)?

Is test the only package of yours?

Mirek
Re: Help & Topics (in tab) [message #51295 is a reply to message #51289] Mon, 04 March 2019 06:00 Go to previous messageGo to next message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
Dear Klugier,

Thanks for creating the ticket.

I'm not confident yet to tweak with the uppsrc source Laughing

Of course I want to try that in future.

Thanks and regards,
Pradip
Re: Help & Topics (in tab) [message #51296 is a reply to message #51292] Mon, 04 March 2019 06:22 Go to previous messageGo to next message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
Dear Mirek,

It is the usual CtrlLib. All I'm doing is:
Start IDE; Select my custom assembly (see picture); Start New Package; Select CtrlLib application with main window and give name 'test', and create.

index.php?t=getfile&id=5776&private=0

As usual, CtrlLib is missing from the help window. But if I do the same in MyApps, CtrlLib appears. It seems the problem is only with CtrlLib, all other packages seem to be fine.

I'm posting test.upp and 2 var files for my 2 custom assemblies in following messages (maximum files per message allowable is 1).

Of course not, I have other packages in those assemblies. In fact I have noticed this issue while working with those packages, and then I have created the test package to check if the issue appears for brand new packages. All packages in MyApps work fine, while for all packages in custom assemblies, help doesn't include CtrlLib.

Thanks and regards,
Pradip
  • Attachment: Capture.PNG
    (Size: 6.23KB, Downloaded 74 times)
Re: Help & Topics (in tab) [message #51297 is a reply to message #51277] Mon, 04 March 2019 06:24 Go to previous messageGo to next message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
No Message Body
  • Attachment: test.upp
    (Size: 0.08KB, Downloaded 18 times)
Re: Help & Topics (in tab) [message #51298 is a reply to message #51297] Mon, 04 March 2019 06:26 Go to previous messageGo to next message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
No Message Body
Re: Help & Topics (in tab) [message #51299 is a reply to message #51298] Mon, 04 March 2019 06:27 Go to previous message
Pradip is currently offline  Pradip
Messages: 14
Registered: February 2019
Location: India
Promising Member
No Message Body
Previous Topic: U++ with Visual Studio 2017?
Next Topic: OLE Automation
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Nov 14 19:59:17 CET 2019

Total time taken to generate the page: 0.01575 seconds