Overview
Examples
Screenshots
Comparisons
Applications
Download
Documentation
Tutorials
Bazaar
Status & Roadmap
FAQ
Authors & License
Forums
Funding Ultimate++
Search on this site
Search in forums












SourceForge.net Logo
Home » Extra libraries, Code snippets, applications etc. » OS Problems etc., Win32, POSIX, MacOS, FreeBSD, X11 etc » clipboard in gnome on Ubuntu linux
clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #4225] Sat, 29 July 2006 01:43 Go to next message
exolon is currently offline  exolon
Messages: 62
Registered: July 2006
Location: 53'21N 6'18W
Member
Hi, U++ works great for me at home, and in linux at work with the exception that the clipboard doesn't seem to work properly - I couldn't paste text copied from the build output pane into other windows (well, Firefox, which isn't gnome, but... anyway).

Is this some kind of configuration issue, or a known problem?

This was with v607-dev1, I think...

[Updated on: Sat, 29 July 2006 01:45]

Report message to a moderator

Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #4230 is a reply to message #4225] Sat, 29 July 2006 08:12 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 13986
Registered: November 2005
Ultimate Member
BTW, it might sound weird, but have you checked this with some non-U++ app?

I ask before I had big problems in previous (I mean, the one before the current) FireFox and clipboard in Win32 (not U++ related).

Mirek
Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #4231 is a reply to message #4225] Sat, 29 July 2006 09:38 Go to previous messageGo to next message
exolon is currently offline  exolon
Messages: 62
Registered: July 2006
Location: 53'21N 6'18W
Member
Yeah, other applications work fine (although I have had non-U++ related clipboard problems before with Gnome, and with KDE on my laptop - if you copy something from one window, close that program and go to paste it somewhere else, the clipboard will have been cleared, which is annoying. This also happens with fox-toolkit apps by design, I think).

I didn't try pasting from Firefox (or elsewhere) -into- theide though. In fact, it's not only firefox - I tried pasting into gnome-terminal too and saw that the buffer was empty somehow.
Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #5832 is a reply to message #4231] Thu, 19 October 2006 08:20 Go to previous messageGo to next message
fallingdutch is currently offline  fallingdutch
Messages: 258
Registered: July 2006
Experienced Member
is that problem solved?
I have the same Problem here, copy and paste doesn't work from and to theIDE, but from and to firefox with other apps like xterm.


The System i am Using is Ubuntu Linux 2.6, with x.org and fluxbox as windowmanager.

thanks for any ideas,
Bas
Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #5845 is a reply to message #5832] Fri, 20 October 2006 17:39 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 13986
Registered: November 2005
Ultimate Member
fallingdutch wrote on Thu, 19 October 2006 02:20

is that problem solved?
I have the same Problem here, copy and paste doesn't work from and to theIDE, but from and to firefox with other apps like xterm.


The System i am Using is Ubuntu Linux 2.6, with x.org and fluxbox as windowmanager.

thanks for any ideas,
Bas



U++ Version?

Everything seems to work OK for me now with latest Ubuntu.

Mirek

Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #5860 is a reply to message #5845] Sat, 21 October 2006 09:01 Go to previous messageGo to next message
fallingdutch is currently offline  fallingdutch
Messages: 258
Registered: July 2006
Experienced Member
UPP Version 605

Bas
Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #5862 is a reply to message #5860] Sat, 21 October 2006 09:50 Go to previous messageGo to next message
mirek is currently offline  mirek
Messages: 13986
Registered: November 2005
Ultimate Member
Well, there were fixes since then. I hope it works OK (or much better..) now.
Re: clipboard in gnome on Ubuntu linux [message #5863 is a reply to message #5862] Sat, 21 October 2006 10:47 Go to previous message
fallingdutch is currently offline  fallingdutch
Messages: 258
Registered: July 2006
Experienced Member
thanks,
just downloaded 610-dev2, but the Makefile for theIDE seems to be outdated.

At least it asks for Files (eg Draw/PixelArray.h) which aren't included in the uppsrc (and also not listed in the Draw.upp File).

Bas
(PS: will add this to the 610-dev2 thread)
Previous Topic: TopMost problem (610-dev1) in kubuntu 5.10
Next Topic: plugin/sqlite3 case sensitive name on linux
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Jun 22 22:06:54 CEST 2024

Total time taken to generate the page: 0.01633 seconds